Дводенний ХV Конгрес педіатрів України «Актуальні проблеми педіатрії» відбувся у Києві

18 жовтня 2021
325
Дводенний ХV Конгрес педіатрів України «Актуальні проблеми педіатрії» відбувся у Києві

12 жовтня 2021 року в м.Київ відбулась довгоочікувана подія, присвячена 30-річчю Незалежності України, – розпочав роботу дводенний ХV Конгрес педіатрів України «Актуальні проблеми педіатрії».

У заході взяли участь не тільки лікарі-педіатри, лікарі загальної практики - сімейної медицини та представники різних лікарських спеціальностей, але й фармацевти, медичні сестри, психологи, педагоги, юристи з медичних питань, соціальні працівники, представники страхових компаній.

На пленарних засіданнях ХV Конгресу в змішаному офлайн/онлайн режимі були представлені доповіді, як найбільш вагомих, так і досвідчених молодих вчених-педіатрів із України та провідних міжнародних спікерів із Німеччини, країн Балтії, Грузії  та інш. Серед нагальних питань були проблеми сфери розвитку організації допомоги дітям в умовах трансформації медицини в Україні; світовий та вітчизняний досвіді з питань діагностики та лікування сучасної респіраторної, алергічної, гастороентерологічної, кардіологічної, нефрологічної та інфекційної патології дитячого віку; орфанні та соціально-значимі захворювання дитячого віку; дитяча екопатологія в сучасних умовах, тощо.

Полтавський державний медичний університет  на Конгресі представила професор, завідувач кафедри педіатрії №2 Тетяна Крючко, яка виступила з доповідями:» та «Імунопатогенетичні механізми реалізації харчової алергії у дітей (Т.О. Крючко, Л.М. Бубир).