Без тютюну у майбутнє!

04 червня 2019
595

Саме таким флешмобом з самого ранку 31 травня «Єдність» розпочала соціально-просвітницьку акцію до Всесвітнього дня боротьби з тютюнопалінням. На сторінці волонтерського загону у Фейсбуці з’явився допис про те, що своє життя відповідальні громадяни бачать без цигарки в зубах.

А вже з 14 –ї години у Корпусному парку Полтави розмістили масштабну локацію, де разом із викладачами кафедри соціальної медицини, організації та економіки охорони здоров’я з біостатистикою УМСА інформували перехожих про методи боротьби з тютюновою залежністю, досліджували ставлення населення до курців, проводили цікаву вікторину,і навіть обмінювали обмінювали цигарки на цукерки!

«Це остання, більше нема.» - «А й справді, цукерка більш смачна, аніж сигарета. І коштує дешевше.»…Таке лунало у відповідь на частування! То ,може, і варто задуматися про те, щоб кинути палити?» – ділиться своїми думками один із перехожих, який попросив не називати його ім’я.

Smoking-інсталяція, облаштована у центрі міста наочно демонструвала вартість кожної пачки, яка тягне за собою втрати сімейного бюджету. А волонтери- медики наголошували на тому, що разом з цією шкідливою звичкою люди втрачають найцінніше – здоров’я і життя!