«Сучасні досягнення в дитячій стоматології»

03 грудня 2019
827

В УМСА відбулась обласна науково-практична конференція «Сучасні досягнення в дитячій стоматології».

На ній було розглянуто широке коло питань, що стосувались забезпечення оптимального стану гігієни порожнини рота під час ортодонтичного лікування, мальформації з супурацією у дитини грудного віку , ролі дитячих стоматологів в профілактиці регенції зубів, перебігу основних стоматологічних захворювань у дітей з онкогематологічними хворобами, важливості оцінки даних рентгенологічного дослідження у дітей із дисфункцією СНЩС та інші, не менш актуальні проблеми, з якими часто зустрічаються дитячі лікарі-стоматологи.

Відбулося також нагородження призерів обласного конкурсу професійної майстерності серед дитячих лікарів-стоматологів «Кращий профілактист». За вагомий внесок в розвиток вітчизняної ортодонтії на конференції від Асоціації ортодонтів України Орденом ім. Бетельмана А.І. нагороджені співробітники кафедри післядипломної освіти лікарів-ортодонтів, що працюють та працювали на кафедрі, а саме: завідувачка кафедри Віра Куроєдова та доцент Нонна Головко.

Професор кафедри післядипломної освіти лікарів-стоматологів УМСА Таїса Скрипнікова, підсумовуючи все сказане і почуте, назвала «перлинами кожну доповідь в морі потрібної інформації», наскільки актуальними і важливими були всі теми, викладені в них.