Вічна Пам'ять!

28 вересня 2020
597
Вічна Пам'ять!

26 вересня 2020 року пішов у Вічність заслужений лікар України, адміністратор, генератор нових ідей, колишній керівник четвертої міської клінічної лікарні м. Полтави Леонід Федорович Куроєдов.

Усе життя сповідаючи  активну життєву позицію, Леонід Федорович Куроєдов першим в Україні втілив у практику правильний підхід до створення eHealth, у центрі якої є три головні постаті: Лікар-Пацієнт-Керівник.

За ініціативи Л. Ф. Куроєдова  у 1997 р. вперше в Україні на базі 4-ї міської клінічної лікарні відкрито філіал київського центру мікрохірургії ока.

Талановитий адміністратор став засновником благодійної організації «Лікарняна каса Полтавщини». Сьогодні вона нараховує понад 30 тис. членів, які своєчасно у разі необхідності отримують суттєву фінансову допомогу  у лікуванні.

Леонід Федорович все життя проводив активну просвітницьку роботу з жителями міста: як правило, багато колег із інших областей відвідували амбулаторію сімейної медицини і четверту поліклініку міста Полтави, в якій вивчали єдину медичну інформаційну систему міста. Все це було зроблено завдяки ідеям і зусиллям її натхненника і керівника головного лікаря Леоніда Куроєдова.

Його ідеї реалізувались і в інших областях та великих містах України, і вдячність людей буде кращим нерукотворним пам’ятником відданому медицині лікаря, світлій людині Леоніду Федоровичу Куроєдову.

Ректорат та науково-викладацький колектив УМСА сумує з приводу незворотної втрати і висловлює глибоке співчуття родині покійного.

Вічна пам'ять!