SIOPE Clinical Research Council Meeting

25 вересня 2020
481
SIOPE Clinical Research Council Meeting

23 вересня 2020 року відбулася зустріч Європейської ради клінічних досліджень з дитячої онкології (SIOP Europe Clinical Research Council).  Україну представляла к.мед.н. Наталія Артьомова, асистент кафедри педіатрії №1 з пропедевтикою та неонатологією УМСА, лікар-гематолог дитячого онко-гематологічного відділення КП «ДМКЛ ПМР».

На заході були обговорені моменти співпраці ERN PaedCan и SIOP Europe Clinical Trial Groups (ECTG) з метою розробки затверджених клінічних рекомендацій, що відображають передову практику для кожного з типів раку в дітей. На даний момент Європейська рада клінічних досліджень з дитячої онкології нараховує 49 членів-представників країн, що є партнерами SIOP. А перед представником нашої країни поставлені амбітні цілі – завершення процесів членства України в SIOP та залучення представників країни до роботи в групах SIOP Europe Clinical Trial Groups.

На сьогодні SIOP є глобальною багатопрофільною організацією, яка створена для боротьби з онкологічними захворюваннями у дітей та підлітків. На даний час спільнота нараховує 2113 представників по всьому світу, а офіційними країнами-партнерами SIOP є 35 країн. В 2011 році була заснована Європейська рада клінічних досліджень з дитячої онкології (SIOPE Clinical Research Council) в рамках проекту ENCCA з метою створення «Європейського віртуального інституту» для клінічних досліджень онкологічних захворювань у дітей та підлітків.