«Традиційна українська різдвяна іграшка: магія візерунку»: майстер-клас на кафедрі українознавства та гуманітарної підготовки

21 грудня 2021
351

Новорічно-різдвяні свята в Україні – це особливе дійство, яке вабить і зачаровує кожного. Свою неприховану цікавість до історії й української народної творчості продемонстрували іноземні студенти ПДМУ, які днями разом із викладачками кафедри українознавства та гуманітарної підготовки взяли участь у передсвятковому майстер-класі «Традиційна українська різдвяна іграшка: магія візерунку».

Попри те, що звичаї, культурні стереотипи народів суттєво різняться, студенти охоче слухали про традиційні українські новорічні й різдвяні оздоби, етнічні атрибути, якими здавна прикрашали оселю, їхнє символічне значення для українського народу.

Із невимовною цікавістю виготовляли вони і власні прикраси, добирали національні кольори, традиційні візерунки на стрічках, символічні для українців фігури й орнаменти. Робота кипіла в невимушеній дружній атмосфері незабутнього передчуття свята.

Сьогодні цим кафедра українознавства та гуманітарної підготовки вітає всіх із прийдешніми Новорічними й Різдвяними святами та бажає міцного здоров’я, добра, достатку й родинного затишку. Нехай атмосфера добра і дива панує в наших серцях і в стінах рідного університету!