Лютий не лютує, й на душі весна

18 лютого 2020
575

Попри численні прикмети щодо лютневих холодів, про які іноземні слухачі дізналися, вивчаючи мову, 14 лютого 2020 року у навчально-науковому центрі з підготовки іноземних громадян було тепло й радісно.

День почався з ознайомлення зі стіннівкою, яку підготували викладачі. Слухачі з захопленням знаходили привітання рідною мовою, розпитували, якими ще мовами висловлені привітання (а їх аж 10), читали вірші. А після занять були зачаровані навчально-ознайомчою екскурсією до музею весілля, що у Великих Будищах.

Під час інтерактивного заняття, присвяченого Дню Святого Валентина, іноземні слухачі не лише взяли участь у традиційному українському сватанні та весіллі, а й розвинули комунікативні навички, впевнившись, що три-чотири місяці навчання дали їм можливість розуміти українців і спілкуватися з ними. Традиційні забави в засніженому дворі здійняли бурю емоцій, що залишаться в пам’яті й на світлинах.

Такі навчально-виховні заходи – чи не найкращий спосіб підвищення мотивації до навчання, формування адаптивних механізмів до умов проживання в новій країні.

Свої враження слухачі виклали на різнокольорових серцях, якими прикрасили навчальні аудиторії.