Професор Юрій Казаков ознайомив студентів з унікальним доробком видатного ученого

15 грудня 2020
843

У рамках виховного процесу в академічних групах завідувач кафедри пропедевтики внутрішньої медицини з доглядом за хворими, загальної практики (сімейної медицини), професор Юрій Казаков ознайомив студентів та колег з унікальним літературним виданням.

Справжнім діамантом у літературному надбанні української держави став унікальний фоліант видатного науковця, доктора медичних наук, професора кафедри внутрішньої медицини № 3 Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова Віталія Денесюка та його учениці і послідовниці Олени Денесюк під назвою «Етапи життя людини у медичному, філософському та релігійному розумінні».

У цьому оригінальному дослідженні автори вперше здійснюють аналіз категорії життя крізь призму медичних та філософських поглядів, його періодів й особливостей – народження, дитинства, юності, молодості, зрілості, старості, смерті і життя людини після смерті. Автори аналізують влив релігії, оточуючого середовища, природи, краси, любові, натхнення на формування світогляду людини, його трансформацію й усвідомлення унікальності і драматизму, неповторності людського життя.

Видання представлене трьома мовами. Унікальність його полягає ще й у тому, що розділи медичного змісту супроводжуються добірками шедеврів світового образотворчого мистецтва, присвячених зазначеним періодам життя людини. 222 геніальних творів, поданих у високоякісному друці, дозволяють насолодитися переглядом, розширити знання про художні здобутки давніх часів і відображення людини у різні епохи.

Представлене видання, поєднуючи у собі медичний, філософський, мовний та образотворчий освітні аспекти, є взірцем нового, комплексного підходу й погляду на духовне, моральне і професійне виховання.