«Мова – ДНК нації»: літературно-творчі заходи в УМСА

19 лютого 2021
1191

Кафедра українознавства та гуманітарної підготовки УМСА провела численні літературно-творчі заходи під гаслом «Мова – ДНК нації», присвячені Міжнародному дню рідної мови, який відзначається щорічно 21 лютого. Його було засновано в 1999 році рішенням ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО. Відзначається з 2000 року.

У святкових дійствах, дотримуючись протиепідемічних заходів, об`єднуючись у групи не більше 10 чоловік, узяли участь першокурсники медичного, стоматологічного й міжнародного факультетів  УМСА.

З 15 по 19 лютого студенти спілкувалися, співали національні пісні й декламували вірші українською, англійською, французькою, арабською, хінді, урду, йоруба, китайською, узбецькою, вірменською, таджицькою й іншими мовами. Деякі студенти прийшли в національних костюмах.

Це свято об’єднало молодих людей із різних країн. І хоч у тяжкі часи пандемії ми не можемо зібратися разом, та рідна мова залишається глибоко в серцях таких різних, але таких єдиних у своїх душевних поривах студентів, які є маленькими часточками великого світу…