Поступальний рух до престижних місць у рейтингах закладів вищої освіти

23 квітня 2020
613

Мине кілька місяців, і у липні 2020 року будуть оновлені рейтинги українських закладів вищої освіти за показниками бази даних SciVerse Scopus, а також — рейтинги закладів вищої освіти за балом сертифікатів ЗНО вступників, які стали студентами у 2019 році за контрактом та рейтинг «Вступ. Освіта. UA» вишів за балом сертифікатів ЗНО вступників за бюджетом у 2019 році.

Це буде за кілька місяців. Але попередньо маємо інформацію про те, чого вдалося досягти УМСА у загальнонаціональному та місцевому рейтингах на підступах до відзначення столітньої історії існування. Є над чим працювати. Але, безперечно, є вже вагомі підстави і пишатися досягнутим. Так станом на квітень 2020 року на шість позицій у порівнянні з аналогічним періодом минулого року піднялася академія за показниками бази даних SciVerse Scopus і ще на три позиції покращився її індекс Гірша. Окрім того, УМСА може пишатися добре підготовленими до вступу в академію всебічно освіченими випускниками шкіл, які у 2019 році обрали для вступу саме її, бо ж ще за іншим рейтингом закладів вищої освіти «Вступ. Освіта. UA» за балом сертифікатів ЗНО тих, хто вступили до УМСА у 2019 році на контракт, — середній бал становив 168,24. За ним УМСА посіла третє місце серед інших українських вишів.

Про престижність здобуття фундаментальної освіти в академії свідчить і той факт, що за цим же рейтингом «Вступ. Освіта. UA» для вступників на бюджет треба було мати високий вступний бал — 173,51. За ним УМСА по праву посіла почесне перше місце серед інших вишів Полтави.

Такими є попередні підсумки досягнутого академією за рейтингами закладів вищої освіти у минулому 2019 році. Наступні з’являться не раніше липня 2020 року. Є всі підстави сподіватися, що вони будуть також свідчити про достойне місце одного з провідних вищих медичних навчальних закладів України в усіх оприлюднених рейтингах.

Таку високу планку тримає нинішня академічна спільнота, її викладачі і студенти продовжують успішно працювати навіть в непростих умовах карантину.

Незабаром вступна кампанія, і академія з радістю готується прийняти в свої студентські лави гідне поповнення. Маючи гарну підготовку і достатній бал сертифікатів ЗНО, вступники-2020 матимуть всі шанси здобути якісну вищу медичну освіту і стати висококваліфікованими фахівцями!