Випуск УМСА – 2020!

01 липня 2020
1555

30 червня 2020 року відбувся випуск студентів Української медичної стоматологічної академії.

Урочистості були проведені з дотриманням карантинного режиму та заходів епідеміологічної безпеки. Із самого ранку студенти стоматологічного факультету, медичних факультетів №1, №2 та факультету підготовки іноземних студентів, із дотриманням соціальної дистанції, у масках та групах до 10 осіб почали отримували свої довгоочікувані дипломи.

Ректор академії Вячеслав Ждан привітав випускників зі знаменною датою у їхньому житті та побажав світлого професіонального майбутнього, щасливої життєвої дороги, не зупинятись на досягнутому та повсякчас поповнювати свої знання, а головне – не забували рідну альма-матер та високо нести звання випускника Української медичної стоматологічної академії. Привітання та теплі напутні слова випускникам висловили декани факультетів Алла Сидорова, Микола Рябушко, Денис Капустянський та Лілія Буря.

Не зважаючи на особливості освітнього процесу в складний період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) 246 здобувачів освіти, що навчалися за спеціальністю «Лікувальна справа» з 2014 по 2020 роки, успішно завершили навчання та отримали диплом про вищу освіту і кваліфікацію «Лікар». Серед них 29 найуспішніших були удостоєні диплом з відзнакою.

48 студентів медичного факультету №2, що навчалися за спеціальністю «Педіатрія» отримали кваліфікацію «Лікар» та довгоочікуваний диплом про вищу освіту. Троє із них – диплом з відзнакою. За особливі успіхи у навчанні, активну участь у суспільно-громадському житті вузу, високі результати у науковій діяльності, спорті і творчості випускники були нагороджені Почесними грамотами.

Слова великої шани та вдячності прозвучали від випускників на адресу своїх наставників, адміністрації академії, професорсько-викладацького складу, деканів та всіх тих, хто був причетний до формування новоспечених медичних фахівців.

У святково прикрашеній аудиторії відбулося урочисте вручення дипломів студентам 5 курсу стоматологічного факультету. Згідно наказу ректора №163-у від 30 червня про відрахування студентів у зв’язку з закінченням терміну навчання і присвоєння кваліфікації «Лікаря-стоматолога», 250 випускників стали дипломованими спеціалістами, 24 з них отримали омріяні дипломи з відзнакою.

У 2020 році медичні лави лікарів поповнять більше ста іноземців із 47 країн світу, які здобули освіту в нашій академії. Двоє із них отримали диплом з відзнакою. Усі вони повезуть із собою на Батьківщину не тільки дипломи, а і любов та шану до медичного вузу, який нині прямує до свого 100-річного ювілею і здобув за ці роки авторитет провідного вищого навчального медичного закладу України, підготував та випустив не одне покоління висококваліфікованих лікарів-спеціалістів своєї справи, став стоматологічною Меккою, досвід якої передається із покоління у покоління!

Після отримання дипломів у кожній групі лунало урочисте та впевнене «Клянемося, клянемося, клянемося» – молоді спеціалісти склали Клятву лікаря України.

Позаду, сповнені цікавих моментів, студентські будні, попереду – відповідальне професійне життя. Ми пишаємося своїми випускниками. Бажаємо їм успіхів у обраній професії, подальших звершень і досягнень та щасливого майбуття!