Навчально-методичний відділ забезпечення якості освіти: курси з дистанційного навчання стартували!

09 вересня 2021
630

Без навчання протягом усього життя в сучасному світі не обійтись, адже будь-яка освічена людина має володіти чималим багажем знань. Причому дуже важливо ці знання постійно оновлювати, інакше важко буде наздогнати стрімкий перебіг життя. Відстати ж від нього – означає бути неконкурентоспроможним на ринку праці.

Розв’язуючи цю проблему, навчально-методичний відділ забезпечення якості освіти разом з кафедрою медичної інформатики і медичної та біологічної фізики й відділом засобів технічного навчання з метою розвитку готовності науково-педагогічних (педагогічних) працівників університету до інноваційної педагогічної діяльності і вдосконалення їхньої професійно-педагогічної компетентності в організації дистанційного навчання організували й провели курси підвищення кваліфікації. 

Тема курсів: «Організація дистанційного навчання за допомогою сервісів онлайн-конференцій і відеозв'язку Zoom, платформи Google Classroom  і програми MS Power Point в освітній діяльності».  Науково-педагогічним працівникам університету було запропоновано вдосконалити свої вміння у використанні сервісу Zoom в умовах дистанційного навчання; створенні й розробці Google Classroom  для організації дистанційного навчання, організації навчальної діяльності здобувачів вищої освіти на цій платформі; створенні мультимедійних презентацій і їхнього стильового оформлення. 

Маємо надію, що проведені курси для науково-педагогічних (педагогічних) працівників університету дали змогу підвищити рівень їхнього володіння сучасними вебтехнологіями й сприяли розвитку їхньої здатності до ефективної цифрової взаємодії з учасниками освітнього процесу під час дистанційного навчання.