Студент ПДМУ, чемпіон світу з пауерліфтингу: шлях до успіху

05 листопада 2021
419

Здобувач вищої світи медичного факультету № 1 Назар Нерянов став чемпіоном світу на Чемпіонаті світу з пауерліфтингу в Литві з класичного жиму лежачи.

Універсанти пораділи разом з Назаром його приголомшливому успіху і водночас цікавляться, наскільки складним і довгим був шлях до вражаючої перемоги.

Чемпіон дав ексклюзивне інтерв’ю прес службі ПДМУ, в якому відповів на всі запитання.

Кор. Де ви народилися, як починався ваш шлях у великий спорт?

Назар. Я народився у Запоріжжі, у 2011 році потрапив до спеціалізованої школи олімпійського резерву з важкої атлетики імені Леоніда Жаботинського. Там почалося моє знайомство із «залізним» світом, і цьому виду спорту я віддав 4 роки.

Кор. Наскільки важким було тренування?

Назар. Всього було на цьому шляху. Були і травми. Я переніс два оперативних втручання та почав вивчати класичний жим лежачи.

Кор. Університет у вашому житті.

Назар. У 2016 році я вступив до Української медичної стоматологічної академії, нині Полтавський державний медичний університет, і тоді влився у славетні ряди Полтавської дитячо-юнацької школи № 4.

Кор. Розкажіть про ваших тренерів.

Назар. Це заслужений тренер України Максим Іваньков та тренер вищої категорії Станіслав Будаєв.

Кор. А тепер рухаємось у напрямку фінішної прямої до перемоги на Чемпіонаті світу. Давайте поетапно.

Назар. Після адаптації у новому місті почалася кропітка праця, пошук техніки, робота над результатом, крім цього декілька місць праці та напружене навчання в ПДМУ.

Минають роки, поступово я змінюю вагові категорії, отримую досвід на обласних змаганнях, і ось наступає 2021 рік і мій дебют на всеукраїнському помості, два виступи і два золота та відбір до юніорської збірної команди України.

Далі починається підготовка до світової першості, знову нічні зміни, персональні тренування, щотижневі поїздки до Харкова з метою тренувань з жимовим екіпіруванням, вихід на кращі результати та підводка до змагань.

Нарешті ми з тренером летимо на самі змагання. Там у запеклій боротьбі в екіпіруванні ми завойовуємо срібло світової першості, а вже через тиждень і виборюємо золото Чемпіонату світу з класичного жиму лежачи серед юніорів.

Кор. Приєднуємося до палких вітань на вашу адресу і бажаємо нових перемог та успіхів у навчанні!

Прес служба ПДМУ.