Pазом – до перемоги

23 травня 2022
357

Кожен має наближати день, коли Україна переможе й настане мир. Щиро вболіваючи за Україну, згадуючи чудові дні навчання в Полтаві, у медичному університеті, свій посильний внесок у омріяну перемогу роблять і студенти міжнародного факультету ПДМУ, які перебувають зараз у різних країнах і стають волонтерами.

Студентки 2-ого курсу Махталай Імане і Бенхасна Каутхар, які в нашому університеті навчаються на стоматологів і вивчають українську мову на кафедрі українознавства та гуманітарної підготовки, нині працюють як перекладачки у волонтерському центрі у Франції, організованому Червоним Хрестом: допомагають українським біженцям, які не знають іноземної мови, вирішити проблеми житла, роботи, транспорту, харчування, а то і просто підтримують душевним теплом.

Трепетно згадують дівчата минулорічну квітучу весну в Полтаві, коли вони, щасливі й натхненні, разом із нами святкували День української вишиванки…Вірять, що світло переможе темряву, і вони знову повернуться в затишні аудиторії нашого університету, у нашу прекрасну, квітучу й мирну Полтаву і зустрінуть у ній ще багато весен…

Дякуємо! Пишаємося! Переможемо!