Клятва Гіппократа: у ПДМУ традиційна Посвята у першокурсники

01 вересня 2021
527

1 вересня 2021 року у Палаці дозвілля «Листопад» Полтавський державний медичний університет провів урочисте засідання Вченої ради. На ньому відбулася традиційна церемонія Посвяти у першокурсники. Як завжди, найбільш добре підготовлені і вмотивовані вступники, які виявили найвищий рівень знань, стали студентами відомого далеко за межами України університету, що у цьому навчальному році переступає поріг свого 100-літнього ювілею.

Відкрив урочисте засідання Вченої ради в. о. ректора ПДМУ, професор Вячеслав Ждан. Він звернувся з напутнім словом до нового поповнення лав студентів. Зокрема зазначив, що вони по праву влилися у плеяду кращих універсантів і викладачів та матимуть усі можливості реалізувати свій потенціал. «Не згайте дорогоцінного часу для навчання і у вас все вийде! Щасти вам!» - сказав він на завершення.

Від імені керівництва області та міста першокурсників та їхніх батьків привітали голова Полтавської ОДА, доктор юридичних наук, доцент Олег Синєгубов та голова Полтавської міської ради Олександр Мамай. А єпіскоп Новокаховський і Генічеський Філарет, у минулому випускник університету, закликав не тільки працювати над здобуттям вмінь і навичок, але і повсякчас вчитися любити. Бо без любові до людей, до колег, до пацієнтів, своєї країни не може бути справжнього лікаря.

Клятву Гіппократа першокурсники урочисто давали у переповненому залі, вже одягнувши вперше у житті білі халати.

І схвильовано слухали привітання та переймалися глибиною змісту пісні про лікарів як білих янголів на слова Марії Бойко, музику Анатолія Пиляя у виконанні гурту викладачів «Вагант» та хореографічного колективу «Мільор». Творчі колективи ПДМУ створювали святковий настрій і також долучалися до вітань.

Мине зовсім небагато часу і Полтавський державний медичний університет зустрічатиме численних гостей, серед яких будуть представники влади, колишні  випускники, поціновувачі високого професіоналізму і університетських класичних традицій, що упродовж всього століття напрацював і тепер самовіддано втілює у життя ПДМУ. 8 жовтня 2021 року на державному рівні Університет відзначить своє 100-річчя! Нинішні першокурсники, які щойно склали Клятву Гіппократа і вперше одягли білі халати, ввійдуть в історію закладу вже як студенти ювілейного року…

Тож у добрий час і щасливого Майбуття усім!