Відбулося засідання ректорату

01 лютого 2021
1400

1 лютого 2021 року відбулося засідання ректорату.

Голова ректорату, професор Вячеслав Ждан розпочав його із вручення Почесних грамот науково-педагогічним працівникам академії.

Міністерство охорони здоров’я України за вагомий особистий внесок у розвиток охорони здоров’я та високий професіоналізм відзначило на державному рівні плідну наукову та педагогічну працю заступника директора навчально-наукового Інституту післядипломної освіти УМСА Людмилу Шилкіну.

Така висока відзнака у ювілейному для академії році непересічної Особистості, лікаря і педагога, у минулому випускниці Полтавського державного медичного стоматологічного інституту, нині УМСА, свідчить, зокрема, і про вагомі професійні здобутки вишу у царині кадрової підготовки професіоналів високого гатунку.

Почесними грамотами виконавчого комітету Полтавської міської ради за успішну діяльність у системі охорони здоров’я, активну життєву позицію та з нагоди Дня Соборності України нагороджені знані у галузі медицини професіонали: доценти Олександр Гопко, Володимир Гринь, Людмила Добровольська, Елла Ніколішина та кандидат біологічних наук Тетяна Мамонтова.

Одним із головних питань порядку денного був звіт про роботу відділу з міжнародних зв’язків за 2019-2020 навчальний рік. Начальник відділу Ірина Шкурупій зазначила, що загалом робота впродовж усього року була спрямована на розвиток, зміцнення та популяризацію науково-педагогічної діяльності УМСА у світовому науковому товаристві. Це і членство співробітників академії у провідних міжнародних організаціях, і, незважаючи на пандемію, стажування у т. ч. у форматі онлайн з метою підвищення кваліфікації, і розширення географії нових міжнародних зв’язків з провідними навчальними та науковими закладами Європи і світу.

У майбутньому, як зазначила у доповіді Ірина Шкурупій, також планується активна участь у міжнародних програмах і проектах у галузі науки і освіти.

Йшлося також на засіданні ректорату про роботу архівного підрозділу за 2019-2020 навчальний рік у доповіді зав. архіву Людмили Микитенко.

Були розглянуті і поточні питання.