Провідні експерти України з педіатрії обговорили глобальні виклики в галузі педіатрії

23 січня 2022
379

Асоціацією педіатрів України 22 січня 2022 року для дитячих та сімейних лікарів Полтавщини був організований і проведений онлайн-семінар за темою: «Якість життя та інновації у практиці сімейного та дитячого лікаря».

У роботі науково-практичного семінару взяли участь провідні експерти з педіатрії Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, Полтавського державного медичного університету, Національного університету охорони здоров'я України імені П.Л. Шупика, ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології імені академіка О.М. Лук’янової НАМН України», ДУ «Національний інститут фтизіатрії і пульмонології ім. Ф.Г. Яновського НАМН України».

Відомі фахівці з педіатрії та суміжних спеціальностей – члени-кореспонденти НАМН України Волосовець О.П., Бекетова Г.В., професори Крючко Т.О., Крамарьов С.О., Кривопустов С.П., Шадрін О.Г., Речкіна О.О. та інші розкрили питання щодо сьогоденних глобальних викликів перед здоров’ям дітей, такі як патоморфоз інфекційних захворювань, COVID-19 та постковідний синдром, антимікробна резистентність, алергія та інші. Надали конкретні рекомендації та алгоритми щодо ведення дітей з поширеною патологією органів дихання, травлення; розглянули стратегію прийняття клінічних рішень в медицині дитинства, демонструючи це на клінічних прикладах. Під час семінару були обговорені міждисциплінарні аспекти неврології, оториноларингології та ін.

Медична спільнота Полтавщини щиро вдячна Асоціації педіатрів України і особисто члену-кореспонденту НАМН України, д. мед. н. професору Волосовцю О.П. за проведений семінар, як складову безперервного професійного навчання сімейних лікарів та педіатрів.