У рубриці «Перекличка» - враження від добре зробленої роботи

28 березня 2022
264
У рубриці «Перекличка» - враження від добре зробленої роботи

Здобувачі вищої освіти першого курсу медичного факультету № 1 та медичного факультету № 2 ПДМУ на кафедрі іноземних мов з латинською мовою та медичною термінологією досконало опанували теоретичний матеріал за темою “First Aid” (“Невідкладна медична допомога”). Вона передбачена робочою програмою навчальної дисципліни «Іноземна мова» та є однією з найактуальніших нині в умовах ведення боєвих дій на території України. Адже надання першої і долікарської медичної допомоги зберігає життя поранених та хворих, а своєчасна евакуація з поля бою запобігає повторному травмуванню або загибелі.

Здобувачі вищої освіти опанували англійською мовою загальні поняття про першу медичну допомогу, ознайомилися із основними групами заходів при наданні екстреної допомоги (негайне припинення впливу зовнішніх ушкоджуючих факторів та вилучення постраждалого із несприятливих умов; надання першої медичної допомоги потерпілому у залежності від характеру та виду травми, нещасного випадку та організація негайного транспортування хворого або потерпілого у лікувальний заклад).

Нині Україна відчайдушно протистоїть російській агресії. Ми знаємо, що в критичний момент зможемо гідно дати відсіч агресору, а тому завжди повинні бути готовими до надзвичайних ситуацій і знати, що саме може зробити кожен із нас в умовах воєнного стану. Тому вчимо і навчаємось, віримо і переможемо!

Все буде Україна!