Перші кроки успішного навчання

22 січня 2019
952

Перший рік в Україні для іноземних студентів – це не лише вивчення мови, а й, перш за все, формування навичок навчання у новому освітньому просторі та проживання у незвичному соціокультурному середовищі.

Поєднання навчання, адаптації й виховання з урахуванням усіх чинників, що впливають на іноземця під час перших кроків до здобуття фаху – одне з головних завдань викладацького колективу навчально-наукового центру з підготовки іноземних громадян. Саме воно спонукає до пошуків нових форм і методів роботи.

Щомісяця проводиться атестація слухачів з усіх дисциплін навчального плану, вибудовується рейтинг, що мотивує більшість слухачів досягати кращих результатів.

З метою відзначення та підтримки найкращих у навчанні під час Новорічних свят було проведено низку заходів. Один із них мав на меті познайомити слухачів з Новорічними та Різдвяними традиціями українців.

Відмінники навчання Абусаад Нуралдін, Ель Фаліні Фатіма, Уанаім Айа, Абумезієд Осама, Обада Амін, Дехбі Мохамед, Джуіча Ноухаіла, Аіт Хорса Іліасс, Луле Джеррі мали змогу взяти участь у інтерактивній зустрічі «Смачні вареники на Маланки» у готельному комплексі «Турист». Слухачі власноруч ліпили вареники, а потім куштували їх, із задоволенням слухали розповіді про традиції святкування Різдва та Водохреща.

До організації цього заходу долучилися координатори набору, які теж підтримують іноземців, що мають позитивні результати навчання.

Іноземні слухачі охоче беруть участь у подібних заходах і наполегливо працюють над виконанням програм дисциплін.

Очікуємо результатів атестації за січень та нових зустрічей на відзначення найкращих.