Стажування у Литві

19 квітня 2019
667

З 6 по 13 квітня 2019 р. доцент кафедри патологічної анатомії з секційним курсом, кандидат медичних наук Совгиря Світлана Миколаївна та доцент кафедри патологічної анатомії з секційним курсом, кандидат медичних наук Винник Наталія Іванівна пройшли педагогічне та науково-практичне стажування в Університетській клініці Литовського університету наук про здоров’я та Республіканській клініці м. Каунас (Литва).

Під час навчання викладачі ознайомилися з основними завданнями патологоанатомічної служби в Литві, їхніми основними підрозділами, технічним забезпеченням та медико-правовими засадами функціонування. Курсанти відвідали лекції фахівців Університетської клініки Литовського університету наук про здоров’я щодо новітніх методів гістологічної діагностики різних захворювань; ознайомилися із роботою патологічного відділення Республіканської клініки м. Каунас; взяли участь у консиліумах, клініко-морфологічних обговореннях цікавих та рідкісних випадків, які були представлені учасниками семінару. Курсанти були присутні на патологоанатомічних розтинах із подальшим обговоренням та оформленням відповідної документації.

Під час стажування курсанти отримали інформацію про вагомі досягнення та перспективні методи досліджень із використанням сучасного технічного оснащення в патоморфології, гістології та імуногістохімії.

Колектив кафедри патологічної анатомії з секційним курсом висловлює подяку відділу з міжнародних зв’язків УМСА за допомогу та інформаційну підтримку.