Вперше в ПДМУ розпочалася друга частина ЄДКІ – ОСКІ для здобувачів ОПП за спеціальністю 221 - Стоматологія

07 червня 2021
1383

Сьогодні 7 червня 2021 року вперше в ПДМУ розпочалася друга частина ЄДКІ (єдиного державного кваліфікаційного іспиту) – ОСКІ (об’єктизований структурований клінічний іспит) для здобувачів ОПП за спеціальністю 221 -Стоматологія.

Метою атестації здобувачів вищої освіти ПДМУ є встановлення відповідності рівня сформованості знань, умінь та навичок, досягнутого в результаті засвоєння освітньо-професійної програми.

Іспит складається з 12-ти станцій, серед яких: терапевтична, хірургічна, ортопедична, дитяча терапевтична, дитяча хірургічна стоматологія, ортодонтія, медицина невідкладних станів.

ОСКІ розпочався із загальних зборів. На них були присутні голова державної екзаменаційної комісії, професор Ірина Ткаченко та викладачі-контролери. Упродовж зборів були обговорені питання алгоритму проведення іспиту та системи контролю за його проведенням.

До складу державної екзаменаційної комісії, окрім профільних проректорів, декана та гаранта ОПП Стоматологія, були включені зовнішні стейкхолдери: П.М. Скрипніков, В.В. Товма, О.Е. Бережна.

Методичне забезпечення станцій знаходиться на високому рівні та включає в себе назви компетентностей, які оцінюються конкретною навичкою, назви дисципліни, на якій її вивчають, сучасне матеріально-технічне забезпечення сценарію, завдання для здобувачів вищої освіти з описом умови задачі чи іншою інформацією, необхідною для його виконання, алгоритм дій здобувачів вищої освіти при виконанні кожної маніпуляції, бланки перевірки якості виконання навичок (чек-листи), маршрутні листи здобувачів вищої освіти по станціях, тощо.