Дистанційне навчання триває

08 квітня 2020
1081

Попри складну епідеміологічну ситуацію в країні, оголошений карантин і неможливість навчатися у звичному режимі, викладачі кафедри українознавства та гуманітарної підготовки УМСА успішно напрацьовують навчально-методичну базу для раціональної реалізації алгоритму дистанційного навчання. На часі – активне використання сучасних комунікаційно-інформаційних засобів. Відбувається навчання студентів із усіх дисциплін, які викладаються на кафедрі: «Українська мова за професійним спрямуванням», «Українська мова як іноземна», «Іноземна мова за професійним спрямуванням». На період карантину групи закріплені за викладачами згідно з розкладом і студенти самостійно вивчають теми. За організацію проведення дистанційного навчання з дисциплін, що викладаються на кафедрі, відповідальні викладачі: Юфименко В.Г. («Українська мова за професійним спрямуванням»), Жовнір М.М. («Українська мова як іноземна»), Козуб Г.М. («Іноземна мова за професійним спрямуванням»).

Викладачі кафедри використовують всесвітню мережу для навчання студентів: надсилають групові й індивідуальні завдання в соціальних мережах, листуються зі студентами, за допомогою сучасних ґаджетів пояснюють складний навчальний матеріал, завантажують фото, навчальне відео тощо.

Студенти беруть участь у квестах, вікторинах, виконують тестові завдання. Сучасні електронні засоби допомагають налагоджувати постійний зв`язок, у режимі on-line здобувати необхідні знання, а в разі виникнення запитань викладачі готові надати консультативну допомогу при вивченні відповідних дисциплін.

Відповідно до тематичного плану навчання викладачі розсилають завдання своїм групам (тести, запитання) за допомогою додатків Viber, Skype, Telegram та e-mail й отримують виконані завдання.

Упроваджено в роботу кафедри спілкування зі студентами за допомогою on-line платформи Zoom, яка дає можливість створення конференційного спілкування одночасно з групою студентів та майже повноцінно відтворює практичне заняття (розбирається тема, виконуються завдання).

Після завершення карантину кафедрою буде здійснено контроль отриманих під час дистанційного навчання знань. Підсумковий модульний контроль із предмета «Українська мова за професійним спрямуванням» буде проводитись після припинення карантину за розкладом або за індивідуальним графіком.

Під керівництвом викладачів кафедри студенти, які вивчають дисципліну «Українська мова як іноземна», користуються соціальними серверами другого покоління (Веб 2.0) для групового навчання й для роботи в навчальних групах, а також для самостійного пошуку інформації.

Заохочують викладачі й до самостійного створення мережного контенту − текстів, презентацій, малюнків, фотографій, відеозаписів й інших матеріалів, які можна перевірити й оцінити.

Викладачі кафедри бажають своїм студентам успішного засвоєння знань, стійкого імунітету й міцного здоров`я!