Низький уклін живим, вічна пам’ять полеглим!

09 травня 2020
700

9 травня 2020 року 75-й раз Вічний вогонь висвітив обличчя всіх, хто застиг біля нього у хвилині мовчання. У цьому відблиску гіркої пам’яті і поклоніння вони ніби на березі Часу знову пропустили через себе драматичні події воєнного лихоліття в історії України, у мерехтливому вогняному спалаху віддаючи не тільки скорботну данину стражданням багатомільйонного народу, а і думкам про питання і проблеми, що й досі болять кожному, хто співвідносить себе з українством.

Горить сьогодні у Полтаві Вічний вогонь — Вічна пам’ять — палають живим цвітом квіти біля нього…

Делегація ветеранів, викладачів та студентів УМСА біля пам’ятника полеглим у Другій світовій війні на подвір’ї академії розпочала цей знаменний день із вшанування легендарного свого професора, фундатора Полтавської терапевтичної школи, полковника медичної служби у запасі, учасника бойових дій Максима Дудченка.

Проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Ігор Скрипник від імені ректора академії, професора Вячеслава Ждана, всього науково-викладацького колективу УМСА, співробітників кафедри внутрішньої медицини № 1, організатором якої є і на якій впродовж сорока шести років працює по сьогоднішній день професор Максим Дудченко, привітав уславленого ветерана Другої світової війни зі знаменним Днем Перемоги. На знак глибокої шани він подарував професору Максиму Дудченку його улюблені червоні гвоздики і побажав міцного здоров’я та наснаги передавати і надалі свій безцінний досвід у професії і житті студентам УМСА.

Далі делегація УМСА у складі проректора з науково-педагогічної та виховної роботи, професора Валерія Похилька, голови Ради ветеранів УМСА, майора запасу Віктора Лєбєдєва, викладача кафедри медицини катастроф та військової медицини, підполковника медичної служби у відставці Миколи Литвиненка, викладача цієї ж кафедри Олександра Малинського разом з професором Максимом Дудченком попрямувала до Вічного вогню.

Покладанням квітів, хвилиною мовчання — так вшанували пам’ять полеглих у Другій світовій війні. Для її ветерана, професора УМСА Максима Дудченка цей день увічнився ще одною знаменною подією на його 101-му році життя: секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота вручив йому медаль «75-річчя Перемоги», а заступник голови Полтавської ОДА з гуманітарних питань Катерина Рижиченко привітала шановного ветерана, воїна Другої світової від імені державної адміністрації.

Низький уклін Вам, вельмишановний Вчителю не одного покоління студентів УМСА і мужній Солдате!