Відбувся Круглий стіл

20 травня 2022
415

13 травня 2022 року на кафедрі оториноларингології з офтальмологією ПДМУ відбулося засідання Круглого столу на тему: «Клінічна анатомія порожнини носа та навколоносових пазух з позиції FESS». У роботі Круглого столу взяли участь перший проректор ЗВО з науково-педагогічної роботи ПДМУ д. мед. н., професор Валентин Дворник, директор ЗВО навчально наукового інституту післядипломної освіти д. мед н. Алла Марченко, зав. кафедри оториноларингології з офтальмологією ПДМУ к. мед. н. Михайло Безега, співробітники та аспіранти кафедри, лікарі-отоларингологи лікувально-профілактичних закладів м. Полтави та області, а також лікарі - інтерни І та ІІ року навчання. Перший проректор ЗВО з науково – педагогічної роботи ПДМУ д. мед. н., професор Валентин Дворник привітав учасників круглого столу, зазначив, що продуктивна співпраця фахівців сприяє підвищенню якості надання медичної допомоги. В своїй промові директор ЗВО навчально наукового інституту післядипломної освіти д. мед н. Алла Марченко акцентувала увагу на необхідності обміну накопиченим досвідом між спеціалістами та важливості постійного підвищення рівня професійної діяльності.

Доповідачі Круглого столу проінформували присутніх про морфо - функціональні особливості будови слизової оболонки порожнини носа та приносових пазух, розглянули основні положення їхньої аеродинаміки, розкрили проблеми і перспективи функціональної ендоназальної хірургії.

У рамках проведення Круглого столу відбулося активне обговорення різних за обсягом функціональних ендоринохірургічних втручань на лобових синусах та комірках решітчастого лабіринту. Жвава дискусія серед молодих і досвідчених лікарів точилася також і навколо способів планування малоінвазивних оперативних втручань та хірургічної корекції внутрішньоносових структур при різних формах їх порушень.

Засідання Круглого столу проводилося з трансляцією через платформу Zoom, що дало можливість долучитися до заходу, здобувачам вищої освіти та лікарям з інших міст.

Наукові диспути стосовно актуальних питань оториноларингології підтвердили необхідність організації круглих столів між лікарями різних спеціальностей з метою покращення ефективності лікування пацієнтів.