Стажування у Польщі

17 липня 2019
672

З 20 червня по 11 липня 2019 року за запрошенням Університету Collegium Civitas (м. Варшава, Республіка Польща) старші викладачі кафедри медичної інформатики, медичної і біологічної фізики, кандидати педагогічних наук Макаренко В. І. та Макаренко О. В. проходили стажування «Інтернаціоналізація вищої освіти. Організація навчального процесу та інноваційні методи навчання у вищих навчальних закладах Польщі».

Програма стажування передбачала участь у фахових семінарах, лекціях, тестуваннях, розробці та презентації власного проекту.
У рамках стажування учасники ознайомилися з процесом інтернаціоналізації вищої освіти Польщі та організацією роботи закладів вищої освіти, впливу Болонської системи на процес інтернаціоналізації освіти та проект реформ вищої освіти в Польщі, організацією навчання, програмами підготовки у польських ЗВО, особливостями моделей європейських освітніх систем, підтримку та використання грантів ЄС та організація міжнародної співпраці у рамках різноманітних програм, створення та управління дослідницьких та аналітичних проектів, було розроблено і презентовано власний проект «Інтернаціоналізація в Українській медичній стоматологічній академії».

Під час стажування курсанти отримали інформацію про вагомі досягнення та перспективи розвитку європейської вищої освіти.
Колектив кафедри медичної інформатики, медичної і біологічної фізики висловлює подяку відділу з міжнародних зв’язків УМСА за допомогу та інформаційну підтримку.