В УМСА відкрився XVII з`їзд Всеукраїнського лікарського товариства

15 листопада 2019
786

В УМСА відкрився XVII з`їзд Всеукраїнського лікарського товариства

XVII з`їзд Всеукраїнського лікарського товариства відкрився 14 листопада у Полтаві. Наукові заходи з`їзду проводяться під егідою Української медичної стоматологічної академії та за організаційної підтримки і участі Національної Лікарської Ради України, Світової Федерації Українських лікарських товариств, Української медичної експертної спільноти та Асоціації стоматологів України.

У науковій програмі з`їзду доповіді, виступи та презентації провідних вчених України.

Ректор Української медичної стоматологічної академії Вячеслав Ждан від імені Вченої Ради академії і себе особисто привітав делегатів з`їзду та побажав їм плідного обміну думок щодо вирішення актуальних проблем профілактики та збереження здоров`я української нації. «Виховуючи у стінах уславленого впродовж майже століття медичного вишу високого ґатунку професіоналів, академія тим самим зберігає стратегічний баланс нашої держави,» - зазначив він зокрема.

Перший заступник Міністра охорони здоров`я України Андрій Семиволос, який прибув на з`їзд, висловив своє бачення втілення медичної реформи у життя та відповів на численні запитання учасників з`їзду, президент ВУЛТ Олег Мусій зачитав привітання делегатам від Президента України Володимира Зеленського і назвав метою високого на державному рівні зібрання висококваліфікованих фахівців консолідацію зусиль, спрямованих на захист інтересів самої професії лікаря.

Сподвижників медицини нагородили медаллю ВУЛТ, Почесними грамотами і Подяками. Вшанували хвилиною мовчання колег, які загинули на полі бою, рятуючи поранених. Склали Обітницю лікаря про присвячення свого життя, своїх знань і вмінь порятунку хворого.

Зїзд працюватиме впродовж трьох днів. Резолюція, ухвалена по його завершенні, буде надіслана Президентові України Володимиру Зеленському.