Реалізація принципів академічної доброчесностi на кафедрі гістології, цитології та ембріології

04 грудня 2020
443

Питання дотримання академічної доброчесностi є дуже актуальним для освітніх закладів України, оскiльки поєднує в собі норми i правила поведінки в освітньо‒науковому середовищi.

На кафедрі гістології, цитології та ембріології в навчальному процесі дотримання основних принципiв академiчної доброчесностi ‒ є двостороннiм процесом, в який залучені як викладачi так і студенти. Саме викладачi є прикладом та взiрцем для наслiдування молодого покоління.

Завідувач кафедри гістології, цитології та ембріології професор Володимир Шепітько разом із доцентом кафедри Євгенієм Стецуком провели он-лайн бесіду зі студентами медичного факультету на тему «Академічна доброчеснiсть є моральним ядром академiчної культури».

Володимир Шепітько пояснив студентам основні принципи академічної доброчесності, академiчного плагіату, який є негативним явищем і з яким потрiбно вести нещадну боротьбу; зробив акцент, що саме на сучасну молодь покладають великi надії щодо утвердження i поширення високих етичних i моральних iдеалів та належних стандартiв доброчесностi в навчально-науковій діяльностi.

В процесі дискусії всі учасники прийшли до єдиної думки, що не можливий розвиток освiти та науки без дотримання стандартiв та принципів академiчної доброчесності, саме вона є показником розвитку суспiльства. Пояснення основних засад академiчної доброчесності студентам в процесi навчальної, виховної та наукової дiяльностi стає одним із найбільш важливих завдань в освітньому середовищi.