Дотримання принципів академічної доброчесності розглянуто на засіданні кафедри анестезіології та інтенсивної терапії

06 листопада 2020
414
Дотримання принципів академічної доброчесності розглянуто на засіданні кафедри анестезіології та інтенсивної терапії

5 листопада 2020 року відбулось чергове засідання колективу кафедри анестезіології та інтенсивної терапії. Серед інших окремо було розглянуто питання академічної доброчесності, яке є нагальною проблемою сучасного науково-освітнього середовища.

Завідувач кафедри, професор Д. А. Шкурупій ознайомив співробітників із сучасним станом і проблематикою цього питання як у світі, так і в Україні, наголосивши, що академічна доброчесність є моральним кодексом та звідом етичних правил сучасного цивілізованого наукового і освітнього середовища. Не дивлячись на переважно моральні аспекти цього питання, існують нормативні документи, які не лише окреслюють рамки самого поняття, а й регламентують його дотримання, а також передбачають певні санкції за недотримання принципів академічної доброчесності.

Асистент О.Ю. Бодулєв ознайомив присутніх із вимогами ст. №42 Закону України про освіту щодо академічної доброчесності і відповідного Положення Української медичної стоматологічної академії.

Співробітники кафедри постановили прийняти інформацію до відому і виконання, розробити заходи з аналізу і профілактики випадків порушення академічної доброчесності та постійно інформувати учасників освітньо -виховного процесу щодо дотримання принципів академічної доброчесності.