Відбулись вебінари до Всесвітнього Дня здоров’я-2021

08 квітня 2021
1410

До «Міжнародного дня здоров’я» на кафедрі філософії та суспільних наук проведені вебінари на тему: «Синкретичний етап взаємозв’язку філософії та медицини» зі студентами міжнародного факультету, стоматологічного факультету гр.21-22 та гр. 32-34 російською і англійською мовами. Спікери акцентували увагу на подоланні проблем психологічного характеру при пандемії (Covid 19) у здобувачів освіти із іноземних країн, оскільки вони потребують розуміння проблеми і підтримки знаходячись в іншій країні.

Загальна інформація щодо взаємозв’язку філософії та медицини також була цікавою для здобувачів. Першим теоретичним фундаментом емпіричного медичного знання виступала філософія. Даний етап взаємозв’язку філософії із медициною вважають синкретичним. Він передбачав злиття філософського і медичного знання при практичній спрямованості діяльності медика на людину. Здобувачі вищої освіти із різних країн (Ірану, Пакистану, Марокко, Туреччини, Індії) підготували цікаві доповіді про види здорового способу  життя найбільш популярні у своїх країнах. В

Відбулась жвава дискусія щодо психологічного комфорту перебування на карантині та підтримки психологічного стану один одного.