«Лідер УМСА» - «Першокурснику УМСА»

04 грудня 2019
757

В рамках роботи Школи студентського активу «Лідер УМСА» учасники молодіжного проєкту «Першокурсник УМСА» спільно з активістами студентського самоврядування та профспілки академії і медичного коледжу вчилися тому,  як уникнути та попередити конфліктні ситуації.

Для студентів, а в майбутньому лікарів, надзвичайно важливо уміти правильно скорегувати конфліктну ситуацію, яка може виникнути в студентському середовищі або ж  між викладачем та студентом. Вміння аргументовано відстоювати свою позицію,  не ображаючи при цьому почуттів співрозмовника та відстоювати її, одночасно споглядаючи ситуацію чи проблему із різних точок зору – це є ціннісна професшйна компетенція, яку хочуть бачити роботодавці в потенційних працівниках.

Сімейний лікар Олександр Денисенко переконав учасників тренінгу, що знаючи ознаки виникнення конфліктної ситуації, закономірності розвитку конфліктів, виявляючи мотиви та цілі учасників конфлікту, усвідомлюючи свої справжні інтереси в конкретній ситуації, володіючи методами аналізу конфліктної ситуації і організації спільного пошуку вирішення, можна уникнути конфлікту, або вирішити його, не порушуючи міжособистісні відносини,не ризикуючи втратою психологічної рівноваги та емоційного дисбалансу.

В процесі навчання елементам конфлікт-менеджменту учасники молодіжного проєкту «Першокурсник УМСА» мали можливість ближче познайомитися з лідерами студентського активу академії. Це допоможе їм  в подальшому визначитися з вектором реалізації власних амбіцій в громадській діяльності.