Вишиванка - генетичний код нації

20 травня 2021
1066
Вишиванка - генетичний код нації

Сьогодні, в День вишиванки, на  кафедру українознавства та гуманітарної підготовки прийшли на підсумковий модульний контроль із дисципліни «Українська мова за професійним спрямуванням» одягнені у святкові вишиті сорочки здобувачі освіти  І курсу  навчально-наукового медичного інституту ПДМУ спеціальності «Сестринська справа. Парамедик». 

Вишиванка для студентської молоді – не просто гарний одяг чи модна річ. Вона має сакральний зміст: це генетичний код, оберіг, це традиції, історія й культура  українського народу.  Красива вишита українська сорочка з полотна чи льону з давніх-давен вважається символом здоров’я і краси, щасливої долі й родової пам’яті. Для молодих українців це найсильніший оберіг, святиня, місток між поколіннями. Останніми роками носити вишиванку стало не тільки патріотично, а й модно та ексклюзивно, що й засвідчили здобувачі освіти ПДМУ.

Одягнувши національний одяг, ми вкотре доводимо, що любов до України живе в наших серцях. Вишиванка – це незмінний і завжди сучасний символ України.

Покажіть і ви красу своєї вишиванки!