Проведена віртуальна екскурсія для студентів

18 грудня 2020
699

На вшанування та збереження пам’яті загиблих під час Голодомору були створені тематичні музеї по всій Україні і за кордоном. Один з перших таких музеїв нещодавно выртуально відвідав колектив кафедри пропедевтики внутрішньої медицини з доглядом за хворими, загальної практики (сімейної медицини) разом зі студентами академічних груп та лікарями міста, а саме – Музей пам’яті Голодомору 1932-1933 років на Хмельниччині.

Музей розташувався на території середньовічного замку у містечку Меджибіж, неподалік від Хмельницького. Це був перший в Україні меморіал, цілком присвячений трагедії сталінського геноциду українців. Поряд з численними документами та світлинами, що відображають жахливі злочини режиму, вся експозиція зі знарядь тяжкої селянської праці, хатнього побуту, скульптур, художніх образів органічно вписалася у кам’яні мури замку та створює вражаючу реалістичність страшних подій, змінює свідомість і закарбовується у пам’яті.

Саме місто Меджибіж і його замок мають неймовірно цікаву давню історію http://myshtetl.org/khmelnitskaja/medzhibozh.html

Про подорожі, які організовувала кафедра принаймні двічі на рік співробітники планують розповідати частіше, тим самим заохочуючи студентів й колег вишу до майбутніх краєзнавчих досліджень, пізнання України з її самобутньою історією та культурою, і компенсуючи таку гостру нестачу нових вражень та інформації завзятим мандрівникам.