Заняття просто неба: іноземні студенти УМСА вивчають українську мову на свіжому повітрі

14 вересня 2020
491
Заняття просто неба:  іноземні студенти УМСА вивчають українську мову  на свіжому повітрі

Замість звичних аудиторій – подвір’я, парки, галявини чи спортивні майданчики – такі локації рекомендує обрати МОЗ України для навчання у 2020-2021 н.р. через загрозу коронавірусу.

Виконуючи ці настанови, експериментують із «зеленими» класами й на кафедрі українознавства та гуманітарної підготовки УМСА. Нещодавно іноземні студенти-другокурсники засвоювали нові знання з предмета «Українська мова як іноземна базового рівня» просто неба, на калиновій алеї УМСА. Парт немає – лише лави в затінку розкішних калинових дерев. Із собою на заняття взяли книги, зошити й гарний настрій! Студенти охоче відповідали на запитання викладача, читали й перекладали слова, фрази й тексти. У такій невимушеній атмосфері навіть зазвичай дещо формальні діалоги перетворювалися на справжні комунікативні експромти.

Експерти зауважують, що навчання на свіжому повітрі сприяє розумовій активності, а студенти радіють такому нововведенню. Можливо, зовсім скоро в МОЗ розроблять спеціальні програми пізнавальних інтерактивів на свіжому повітрі.

Місце для заняття також обрали не навмання. Калинова алея надзвичайної краси вже понад два десятиліття тішить око всіх, хто проходить повз нашу академію, не лишає байдужими студентів. Стиглі калинові грона викликали шквал емоцій і запитань. Деякі іноземці вперше наживо побачили символ України, що втілює красу, кохання, материнство, безсмертність роду, національне відродження й безмежну любов до Батьківщини!