Вчимося дистанційно здобувати знання!

10 квітня 2020
746

В умовах карантину викладачі кафедри українознавства та гуманітарної підготовки продовжують налагоджувати систему ефективного дистанційного навчання, урізноманітнюють й удосконалюють її. Перебуваючи в постійному пошуку новий ідей та ефективних прийомів подачі матеріалу, ми обмінюємося досвідом, допомагаємо одне одному, ділимося корисними знахідками й неочікуваними відкриттями у сфері дидактичних інформаційно-комунікаційних новацій. Наше спільне завдання – розробка й імплементація у вишівську освіту дієвого цифрового навчального контенту!

Нагадаємо про результативне впровадження в роботу з іноземними студентами таких функціональних платформ, як Google Classroom, Google Форми й Презентації, Skype, Zoom тощо, а також масштабну адаптацію до нового формату подачі дидактичного матеріалу менеджерів (Viber, Telegram, WhatsUp) і соціальних сервісів («Фейсбук», «Інстаграм», «Телеграм», «Твітер» тощо).

Успішно використовують викладачі й мультимедійні ресурси для створення вікторин, дидактичних ігор і тестів – Quizzy, QuizWorks, Kahoot, Playbuzz. Такі розробки характеризуються незвичною формою репрезентації матеріалу. Студенти охоче виконують інструкції викладача, з цікавістю відповідають на запитання, долучаються до вікторин. У такий спосіб можна легко й надзвичайно швидко визначати рівень сформованості знань кожного студента, корегувати помилки й об’єктивно їх оцінювати, а головне – посилювати цікавість до навчання, відволікати від вимушеної буденності, підживлювати інтерес до самовдосконалення й самоосвіти!

Вчимося дистанційно здобувати знання!