Суб'єкт модернізації Полтавщини – відповідальність Покоління!

05 серпня 2019
586

Студреспубліка – це оргдіяльнісна гра, де моделюється країна (з власними інститутами влади, судами та конституцією) у передвиборчому процесі. Головне завдання гри – знайти відповіді на найскладніші питання сьогодення. Цього року це «Суб'єкт модернізації Полтавщини – відповідальність Покоління!».

Учасники Студреспубліки створюють політичну партію для перемоги на виборах. Головним законодавчим органом є Студентський магістрат, який складається з 10 учасників Студреспубліки. Обирають також мера, який спільно з магістратом і буде представляти Полтавщину на фіналі Міжнародної програми «Студентська республіка». Створення політичної партії передбачає формування програми, що містить відповідь на головну тему гри. На основі програми партії ініціативна група студентів повинна зареєструвати партію, для чого шукає однодумців мінімум в трьох вишах (не менше 15 осіб).

Студентки академії та медичного коледжу УМСА створили партію «Профі», яку підтримало 37% виборців (120 учасників). Відповідно до списку партії до студентського магістрату Студреспубліки увійшли 4 депутати, 3 з яких – студентки академії: Надія Загоранська, Олена Жага та Юлія Товстенко.
Голова партії «Профі» Надія Загоранська балотувалась на посаду Студентського мера Полтавщини і продемонструвала стійкість духу, силу переконань та відповідальність перед виборцями. Адже лише 3% не вистачило їй до перемоги. Але цьому передували три тури голосувань. І лише з третьої спроби обрали мера Студреспубліки 2019. Поразка, яку республіканці визнали політичною перемогою, так як новообраний мер для перемоги відмовився від політичних переконань, на що не зважилась Надія Загоранська!
Ось така запекла боротьба відбулася на Студреспубліці 2019!

Поміж іншим, на конкурсі краси «Перша Леді» студентки медичного коледжу УМСА перемогли в номінаціях:

  • - Перша Леді глядацьких симпатій – Юлія Товстенко;
  • - Перша Леді грація – Діана Соловей.

Також команда УМСА отримала перше місце на фото-конкурсі «Спалах емоцій».
Брали активну участь у суб-фестивалях Студреспубліки і намагалися зарядитися емоціями на новий навчальний рік!