«Світ мови – світ у мові»: українознавці ПДМУ обговорювали актуальні проблеми розвитку мовознавчої науки

02 листопада 2021
243

28-29 жовтня 2021 року кафедра українознавства та гуманітарної підготовки ПДМУ взяла участь у VI Міжнародній науковій конференції «Світ мови – світ у мові». Українознавці університету долучилися до онлайн-обговорень актуальних проблем розвитку мовознавчої науки. Завідувачка кафедри Тетяна Лещенко й к. філ. наук Марина Жовнір у своїй доповіді «Культура мовлення стоматолога (акцентуаційний аспект)» звернули увагу колег на вміння правильно формувати наукову думку на письмі й омовлювати її, ведучи наукову дискусію, транслюючи власні ідеї. Вони детально проаналізували реалізації акцентуаційних норм у фаховому слові лікарів-стоматологів.

У роботі конференції взяли участь учені з провідних закладів вищої освіти й науково-дослідних установ України, Польщі, Болгарії і Грузії. На пленарному й секційних засіданнях слухали про панівні напрями досліджень сьогочасної лінгвістики, аналізували здобутки й перспективи студіювання мови як системи, дискутували про новації й традиційні шляхи лінгвістичного аналізу.

Участь у подібних заходах – це запорука професійного зростання й наукового спілкування, можливість почерпнути щось нове й поділитися з однодумцями власними науковими пошуками.