Переможці конкурсу з української мови імені Петра Яцика

20 лютого 2019
2348

До Міжнародного дня рідної мови УМСА вкотре має здобутки: студентки І курсу стоматологічного факультету Ющенко Яна і Слободянюк Вікторія посіли І і ІІ місця в ІІІ етапі ХІX Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика! До участі в конкурсі їх підготували завідувачка кафедри українознавства та гуманітарної підготовки Лещенко Т.О. і старший викладач Юфименко В.Г.

Щороку викладачі кафедри українознавства та гуманітарної підготовки виявляють серед студентів-першокурсників найкращих знавців рідного слова. Цей навчальний рік не став винятком. Студенти академії охоче відгукнулися на цей конкурс і взяли в ньому активну участь. Спочатку змагалися на рівні груп і факультетів, а потім право представляти нашу академію на ІІІ (обласному) етапі вибороли ці студентки.

Конкурс імені Петра Яцика сприяє вихованню патріотизму, шанобливого ставлення до культури українського народу, його духовних надбань.

16 лютого 2019 року відбувся ІV (Всеукраїнський) етап ХІХ Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. Учасники працювали над виконанням завдань відповідно до Положення конкурсу. Результати будуть оголошені через місяць.

У цей день відбулося урочисте нагородження переможців обласного етапу. Вони отримали дипломи та цінні подарунки, а викладачі – грамоти Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації.

Вітаємо! Наші – найкращі!