Відкриємо нові можливості разом!

22 серпня 2019
636

Ці слова заступника міністра освіти і науки України Вадима Карандія пролунали у його короткій бесіді із заступником декана медичного факультету №1 УМСА Юлією Ющенко про перспективи освітньої галузі України у 2019 році.

Саме така тема розглядалась на порядку денному обласної серпневої конференції педагогічних працівників. Вона відбулась у форматі загальної панелі «Нова українська школа – шлях до відкриття нових можливостей» та панельної дискусії за різними локаціями з питання «Якісна освіта як пріоритетний напрям у процесі впровадження Нової української школи».

Заступника міністра освіти і науки України Вадима Карандія зацікавив міні-павільйон Української медичної стоматологічної академії, що також був представлений на загальній виставці творчого доробку освітян Полтавщини, і, хоч часу для більш конструктивної бесіди з делегацією від академії було обмаль, він, ознайомившись із презентацією УМСА, висловив думку про те, що сучасна українська школа вже сьогодні повинна готувати майбутніх вступників до успішного навчання у вузах, озброювати їх для цього необхідними не тільки знаннями, а і навиками, проводити дослідження та вчити самостійному пошуку потрібної інформації. Безперечно, це нові можливості, які педагоги шкіл, гімназій, ліцеїв, та викладачі вишів повинні відкривати разом.