На зв`язку – Урядовий портал

14 червня 2022
442
На зв`язку – Урядовий портал

Українські медики за підтримки польських колег проходитимуть навчання з екстреної меддопомоги, опікової травми, психічного здоров'я

Міністерство охорони здоров'я України, опубліковано 13 червня 2022 року о 17:26

ОХОРОНА ЗДОРОВ'Я

Заступники Міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак та Богдан Боруховський зустрілися з професором Робертом Галонзковським, який є директором авіаційної екстреної медичної допомоги Республіки Польща і віце деканом Варшавського медичного університету.

Учасники зустрічі обговорили питання подальшої співпраці польських та українських медиків та обміну навчальними університетськими програмами. Окремо присутні зосередили увагу на організації системи екстреної медичної допомоги в Україні.

«Щоденно ми захищаємо та відстоюємо незалежність та демократичне майбутнє нашої держави. У такий драматичний час ми безмежно вдячні Польщі за надзвичайно велику підтримку та солідарність з українським народом. Одним із важливих напрямів нашої співпраці є посилення навчань для українських медиків, які працюють у складних умовах, психологічно вигорають, але міцно стоять на медичному фронті України», — зазначила Ірина Микичак. 

Завдяки фаховій допомозі польських колег понад 400-500 українських медиків вже найближчим часом зможуть пройти навчання фахівців служби екстреної медичної допомоги, психологів, а також команд опікових і реабілітаційних центрів на базі Варшавського медичного університету. Здобуті знання й навички посилять спроможність наших фахівців у допомозі тим, хто страждає від війни та її наслідків.

Представник Польщі зазначив, що навчання для українських медиків відбуватиметься у відповідності до міжнародних стандартів, а для його здійснення будуть делеговані фахові спеціалісти. На зустрічі також домовились опрацювати з фахівцями Інституту психічного здоров’я Польщі та виокремити пріоритетні кроки у напрямку надання психологічної допомоги населенню.

Упродовж візиту до України польський гість також відвідав КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф м. Києва», Київську обласну клінічну лікарню, зустрівся з керівництвом Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця.

Професор Роберт Галонзковський високо оцінив роботу центральної диспетчерської Київської «екстренки» висловив захоплення професіоналізмом і мотивацією лікарів Київської обласної клінічної лікарні.

Він також запевнив, що й надалі реагуватиме на будь-які потреби та надаватиме подальшу підтримку українським медикам на цьому шляху.
www.kmu.gov.ua/archive_news