Якість життя у прямій пропорції з якісними продуктами

11 квітня 2019
669

Це взялися довести у своїх наукових роботах на кафедрі медичної хімії УМСА студенти 1 і 2 курсів стоматологічного факультету під керівництвом завідувачки кафедри, доцента  Іващенко О.Д.

Взялися за справу з ентузіазмом і неабияким завзяттям. При цьому юні дослідники обирали об’єктом вивчення ті продукти харчування, які найбільше полюбляють особисто. Дівчата, звісно ж, шоколад, йогурти і т.п. Хлопці не обминули увагою і пиво.

А вивчивши, із суворим дотриманням всіх наукових вимог та умов дослідження, організували в академії презентацію стендових доповідей «Я хочу зробити життя якісним». Запросили не тільки всіх зацікавлених, а і в якості експерта – відомого журналіста, телеведучого, знавця споживання якісних продуктів Костянтина Грубича. Він із цікавістю ознайомився з результатами дослідження, а відтак давши їм високу оцінку, навіть пообіцяв взяти дещо з їх досліджень для свого чергового ролика в Ютубі, який так, можливо, і назве «Від майбутніх медиків УМСА…».

Справді, багато до яких цікавих висновків дійшли студенти, і, безумовно, цінними результатами, які варто запам’ятати кожному, це, що не все те солодке, яке пропонують недосвідченому споживачу, є справжнім шоколадом. Передусім він повинен бути темного кольору, мати матову поверхню та дзвінкий хруст, а от у сардельках ТМ «Глобино», ТМ «Зоря» визначені показники у дослідних зразках відповідають нормам. Чого не можна сказати про пиво! У ньому, як виявили дослідники, є велика кількість хімічних домішок.

Так що треба бути пильними! Вивчати добре ті продукти, які споживаємо, і пам’ятати, що від їхньої якості залежить і якість життя!

Це і ставили за мету дослідження наукові співробітники кафедри медичної хімії УМСА – доценти Іващенко О.Д., Нікозять Ю.Б., Харченко С.В. та викладачі Копанцева Л.М., Іщейкіна Л.К., Діденко Є.П. разом зі своїми учнями, студентами першого курсу стоматологічного факультету. Під цим гаслом провели в академії захоплююче, добре організоване, пізнавальне дійство – презентацію стендових доповідей «Я хочу  жити в якісному світі!».

З успішним дебютом у науковій царині вас, студенти першого курсу стоматологічного факультету! Плідної вам співпраці разом із вашими наставниками, викладачами УМСА!