«Актуальні питання коморбідності»

20 березня 2019
774

«Актуальні питання коморбідності внутрішніх хвороб у загальнолікарській практиці» - під такою назвою відбулася міжрегіональна науково-практична конференція в академії.

Організатори: УМСА, Департамент охорони здоров`я Полтавської ОДА, навчально-науковий інститут післядипломної освіти та кафедра сімейної медицини УМСА.

Проводиться така конференція двічі на рік. Вже стало доброю традицією – обговорення у стінах академії актуальних питань загальнолікарської практики. Цьогоріч, як і зазвичай, роботу конференції очолив ректор академії В. М. Ждан. У своєму привітанні до учасників конференції він вказав на необхідність для сучасного лікаря, особливо сімейного, постійного самовдосконалення та поповнення професійних знань і навичок, а також на затребуваність у подібних зустрічах професорів академії. Що ж до УМСА, то саме вона має потужну нині науково-навчальну базу для лікарів, аби ті могли опановувати сучасні досягнення у медицині. Окрім лекцій провідних науковців – викладачів, тут у наявності – сучасні стимуляційні та тренінгові Центри, де майбутні лікарі мають широку можливість відпрацьовувати професійні навички.
Ще ректор В.М. Ждан побажав учасникам конференції плідної роботи, яка пішла б на користь як самим слухачам, так і їхнім майбутнім пацієнтам.

У конференції також взяли участь д.мед н.,професор М. Ю. Дельва, д.мед.н., професор І. П. Катеренчук, к. мед. н., доцент А.В.Пелипенко, а також заступник директора навчально-наукового інституту післядипломної освіти УМСА, позаштатний експерт Департаменту охорони здоров`я Полтавської ОДА за напрямком «Загальна практика сімейна медицина « - Л.М.Шилкіна.