«Моя Полтаво, ти благословенна! З твоїх джерел натхнення спраглі п’ють»

18 жовтня 2019
916

«Моя Полтаво, ти благословенна!

З твоїх джерел натхнення спраглі п’ють …»

Марія Бойко

(із циклу «Іноземні студенти пізнають Україну»)

Міста, мов люди… У кожного своє неповторне обличчя, своє серце, своя душа… Полтава – мальовничий, гостинний край із багатовіковою історією, чарівною природою, народною піснею, мудрими й талановитими людьми. Вона дивує, зачаровує красотами, полонить своєю атмосферою кожного, хто неквапно крокує її затишними вуличками.

16 жовтня Полтава вражала винятковими пейзажами студентів-іноземців УМСА. Разом із викладачами кафедрами українознавства та гуманітарної підготовки другокурсники – майбутні медики – побували на оглядовій екскурсії містом.

Складно уявити щось приємніше, ніж пізнання нового, відвідування місць, у яких ще й досі не був. Іноземним студентам випала прекрасна нагода познайомитися з нами чудовим містом, почути цікаві факти, легенди та невигадані історії з життя полтавців. На вулицях міста будо людно, гамірно, а звідусіль відкривалися дивовижної краси краєвиди Полтави. Приємно вразили і пейзажі, і погода. Останнє осіннє сонечко ми все-таки спіймали!

Часу вистачило, аби чітко усвідомити, що місто з такою історією, архітектурою, старовинним проектуванням та щирими людьми їм полюбилося! Українські традиції, культура, життєвий плин, тиша і спокій містян запали в серця іноземним студентам, які приїхали в Полтаву з найвіддаленіших куточків дивовижної Індії. І ще одне відкриття: для них і Україна, і Полтава ще й досі лишаються загадками! Попереду – нові екскурсії, мандрівки, приємні враження та відкриття!