Науковці Академії узяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції у Венеції

06 квітня 2021
1180

Науково-педагогічні працівники кафедри українознавства та гуманітарної підготовки (завідувачка кафедри Тетяна Лещенко й викладачка Марина Жовнір) узяли участь у форматі онлайн у Міжнародній науково-практичній конференції «Philological science, intercultural communication and translation studies: theoretical and practical aspects» (Італія, м. Венеція), долучившись до обговорення нагальних проблем і актуальних аспектів сучасного мовознавчого дискурсу.

У полі зору дослідниць – фемінітиви в мові медицини. Використавши для аналізу контент мережі Інтернет як віртуальне поле втілення новочасних мовних тенденцій і змін у лінгвальній системі медицини, авторки у своїй праці проаналізували особливості творення й функціонування в медичному дискурсі морфологічних одиниць на позначення професій, маркірованих граматичним жіночим родом.

Учасники з різних вітчизняних закладів вищої освіти представили на конференції своє бачення реалій, проблем і перспектив розвитку традиційних і новітніх напрямів філологічних досліджень, употужнюючи цим самим обмін науковими думками й залучаючи колег до віртуальної філологічної дискусії. Саме завдяки такому науковому діалогу й зусиллям учених та освітян лінгвістичні пошуки тривають, практичне й теоретичне значення мовознавчих розвідок зростає, а їхня тематична варіативність привертає увагу.