Полтавський державний медичний університет – член Міжнародної ініціативи Організації Об'єднаних Націй «Academic Impact» (UNAI)

14 лютого 2022
374

Науковий відділ із приємністю повідомляє про приєднання Полтавського державного медичного університету до Міжнародної ініціативи Організації Об'єднаних Націй «Академічний вплив» (United Nations Academic Impact, UNAI).

United Nations Academic Impact – це мережа з понад 1400 університетів зі 145 країн світу, об’єднаних культурою інтелектуальної та соціальної відповідальності. Ініціативу було засновано у 2010 році Відділом інформаційної роботи Департаменту глобальних комунікацій ООН.

Заявку на членство у Міжнародній ініціативі UNAI було розроблено й подано на розгляд у січні 2022 року за ініціативи проректора з наукової роботи ПДМУ проф. І.П. Кайдашева. Долучившись до ініціативи, Полтавський державний медичний університет вкотре заявив про свою вірність академічним цінностям міжнародного простору, а також готовність сприяти вирішенню нагальних проблем людства.

Членство в UNAI передбачає дотримання, розвиток і поширення 10 основних принципів:

  1. Слідування, популяризація та реалізація цінностей, викладених у Статуті Організації Об'єднаних Націй.
  2. Захист прав людини, серед яких свобода наукового дослідження, думки й мовлення.
  3. Рівні можливості здобуття освіти для всіх людей, незалежно від статі, раси, релігії чи етнічної приналежності.
  4. Надання можливостей кожній зацікавленій людині у набутті навичок і знань, необхідних для отримання вищої освіти.
  5. Зміцнення потенціалу в системах вищої освіти в усьому світі.
  6. Заохочення глобального громадянства через освіту.
  7. Підтримання миру і вирішення конфліктів через освіту.
  8. Вирішення проблем бідності через освіту.
  9. Досягнення стійкого розвитку через освіту.
  10. Сприяння міжкультурному діалогу та взаєморозумінню, а також боротьба з нетерпимістю через освіту.

Долучення до Міжнародної ініціативи передбачає щорічне проведення мінімум одного університетського заходу, спрямованого на популяризацію та реалізацію одного або декількох вищезазначених принципів. Крім того, членство в ініціативі надає широкі можливості для міжнародної співпраці у наукових і навчальних проєктах з іншими членами UNAI. Повний перелік членів ініціативи за посиланням: https://www.un.org/sites/un2.un.org/files/unai_members_list_january_2022.pdf.

Дізнатися більше про діяльність UNAI можна за посиланням: https://www.un.org/academicimpact та в соціальних мережах: Facebook @impactUN; Twitter @impactUN; LinkedIn linkedin.com/company/academicimpact.

Запрошуємо науково-педагогічних працівників, здобувачів освіти та всіх бажаючих до плідної роботи у проєктах ініціативи ООН «Academic Impact»!