Завершилося Пленарне засідання студентської наукової конференції

29 березня 2019
596

В УМСА на Всеукраїнську студентську наукову конференцію приїхали гості з дев’яти медичних вузів України.

Впродовж першого дня роботи на засіданнях 14 секцій було заслухано 158 цікавих доповідей. Як зазначило журі, всі роботи різнопланові, науково значимі, гарно ілюстровані. Частина з них була представлена англійською мовою.

Що ж до оприлюднення імен переможців, то інтрига тривала аж до самого початку пленарного засідання. Його відкрив голова оргкомітету конференції, ректор УМСА В.М. Ждан. У вітальному слові він сказав таке: «Науковим відкриттям завжди передують напружена праця і пошуки істини. Зазвичай вони не бувають легкими, а успіх — блискавичним. Кожен проходить через певні випробування, але долаючи їх, тим самим наближається до мети. Тож за будь-яких умов ніколи не зупиняйтесь на досягнутому, наполегливо прямуйте вперед! Щоразу беручи участь у таких студентських наукових конференціях, ви готуєте платформу для втілення своїх наукових ідей у життя! Завжди вчіться, якомога частіше виступайте, перемагайте! Наснаги вам у здобутті знань та досвіду!»

Імена переможців називали члени журі. При цьому вони згадували роботу кожного з нагороджених, наголошуючи на «родзинках» доповіді.
Чи не найголовнішим відкриттям стала помічена журі значна перевага нині у доповідях цифрових технологій. Вони — як у діагностиці захворювань, так і у методах лікування. І це є характерною ознакою сучасності..

Самі ж лауреати, ділячись враженнями, запевняли, що ні в якому разі не збираються зупинятися. «Люблю працювати руками! Тому для наукових досліджень оберу хірургію», — сказав п’ятикурсник медичного факультету № 1 УМСА Сергій Койнаш.

«Досліджуватиму ліві піднижньощелепні залози людини та порівнюватиму їх із залозами щурів, поки не дійду потрібних висновків» — а це вже студентка медичного факультету № 1 Ілона Заказнікова стартує у науку з самого початку студентського життя, бо ж вона навчається ще тільки на І курсі.

Що ж, з перемогою всіх переможців! І прямуйте вперед, не полишаючи мрії про успіх!