«Школа безперервного навчання сімейних лікарів»

18 квітня 2019
619

В Українській медичній стоматологічній академії у рамках «Школи безперервного навчання сімейних лікарів» 18 квітня 2019 року відбулася конференція «Організаційні та клінічні питання надання первинної медичної допомоги». Організатори: ВГО «Українська асоціація сімейної медицини», Департамент охорони здоров`я Полтавської ОДА , Українська медична стоматологічна академія, Полтавська обласна ГО «Асоціація лікарів сіменої медицини».

На початку конференції до її учасників звернувся перший проректор УМСА В. М. Дворник. Після привітання він зазначив, що нині реформування галузі охорони здоров`я тісно пов`язане і з реформами і в освітній царині. Це не може не впливати на якість надання медичних послуг не тільки на первинних, а і на наступних рівнях. Над всім треба працювати спільно і в комплексі. Він також побажав плідної роботи учасникам конференції і конструктивних діалогів між партнерами.

Про зміну системи охорони здоров`я Полтавської області говорив у своїй доповіді директор Департаменту охорони здоров`я Полтавської ОДА В.П. Лисак.

Зокрема, він сказав таке:« Позитивні зміни на первинному контакті лікаря з хворим відбулися, але цього недостатньо. Люди хочуть більшого. Зміни повинні здійснюватися послідовно, доказово і ефективно! Тому головним завданням лишається розвиток інституції громадського здоров`я.»

Президент УАСМ, д., мед., н.,професор НМАПО ім. П. Л. Шупика Л.Ф. Матюха, яка взяла участь у роботі конференції, висловила сподівання у тому, що всі напрямки будуть не тільки обговорені ,а і успішно реалізовані у недалекому майбутньому на практиці.

На конференції виступили також з доповідями д.мед. н., професор, зав. кафедри інфекційних хвороб НМАПО ім.. П. Л. Шупика О. К. Дуда, к. мед. н.. ст.. науковий співробітник відділу клінічної алергології ДП «Інститут отоларингології ім. проф.. О. С. Коломійченка Л. В. Забродська., к. мед. н., доцент кафедри отоларингології НМУ Богомольцяі Ж. А. Терещенко, ., к. мед. н, доцент НМАПО ім.. П. Л. Шупика Л. В. Клименко та д. мед. н., доцент НМАПО ім.. П. Л. Шупика О. В. Процюк.