В академії відбулася інформаційно-просвітницька кампанія

21 січня 2020
661

Керівники структурних підрозділів УМСА, практичні   психологи, організували  та провели інформаційно-просвітницькі кампанії, спрямовані на підвищення рівня обізнаності трудового колективу, студентства  щодо попередження дискримінації та сексуальних  домагань.

Зокрема, у деканатах факультетів ознайомились з основними напрямками роботи   Комітету ­ з попередження і боротьби із дискримінацією та сексуальними домаганнями, а також зустрілися з адміністрацією закладу, юристом, практичним психологом, де було  обговорено  щодо забезпечення рівних прав та можливостей  жінок і чоловіків у праці та гідні умови праці.

З метою реалізації політики попередження і боротьби із дискримінацією та сексуальними домаганнями в УМСА у медичному коледжі для педагогічних працівників практичним психологом Тетяною Климач також проведено тренінг на тему: «Дискримінація. Сексуальні домагання. Сексуальне насильство.»

Всі ці заходи були об’єднані однією  метою: привернути увагу до проблеми сексуальних домагань  на робочому  місці, в трудових та студентських  колективах,  ознайомити з основними поняттями «Сексуальне насильство», «Дискримінація за ознакою статті», «Насильство за ознакою статті»,  «Дотримання принципів гендерної  рівності на робочому  місці».

Співробітники та студенти академії також нещодавно взяли участь в проведенні міських  форумів «Чоловіча розмова» та «Право жінок на владу», на яких обговорювалися питання ролі чоловіка і жінки у соціально-економічному житті, роль чоловіка, як батька, гендерна рівність при працевлаштуванні та трудових відносинах, роль жінки в  оновленому сучасному суспільстві.