Обережно! Коронавірус!

02 вересня 2020
818

Дослухаючись до рекомендацій МОН України щодо старту 2020 навчального року з інформування школярів і студентів про нагальну потребу формування нової культури поведінки, навчання й перебування в освітніх закладах з урахуванням епідеміологічної ситуації, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-19, викладачі кафедри українознавства та гуманітарної підготовки УМСА розпочали практичні заняття з інформаційного вкраплення – інтерактивної бесіди «Обережно! Коронавірус!».

Звісно, будь-який вищий навчальний заклад – це місце скупчення студентів. Тут вони зустрічаються, спілкуються, навчаються, тобто тісно контактують один з одним. Змінювати стереотипи важко, а часом і не потрібно. Завдання студентів і викладачів –  переформатувати навчальні будні відповідно до вимог сьогодення. Саме тому замість звичних рукостискань і побажань успіхів у новому навчальному році ми розпочали з бесіди про те, як максимально захистити себе від невидимого оку вірусу, при цьому не втративши можливості отримувати нові знання й соціалізуватися.

Студенти охоче сприймали інформацію, коментували ілюстрації, обговорювали слайди, ділилися враженнями про інфекцію, яка продовжує впевнено ширитися світом. Вони ще раз замислилися над важливістю дотримання норм поведінки під час пандемії, а ще – продемонстрували не лише глибоку обізнаність із теми, а й особисту відповідальність за себе й оточення.

Новий навчальний рік розпочався! Ми щиро вітаємо всіх, хто причетний до навчання й виховання молодого покоління, зичимо успіхів і нових звершень! Пам’ятайте про небезпеку коронавірусу, але не забувайте: «Освіта – найвизначніше з усіх земних благ…».