Пам’яті Героїв небесної сотні

19 лютого 2019
1015

В Академії в аудиторії № 5 за ініціативи адміністрації навчально-наукового інституту післядипломної освіти УМСА відбулась виховна година, присвячена пам’яті Героїв Небесної Сотні. У залі зібралися лікарі-інтерни, слухачі та колективи кафедр післядипломної освіти. На зустріч був запрошений випускник Академії 2010 року, лікар дитячої лікарні м. Полтави Юрій Павлович Нужний.

Зала у скорботному мовчанні переглянула документальний фільм, присвячений загиблим Героям Небесної Сотні. На екрані одне за одним пропливали на тлі небесної височини портрети тих, хто під час кривавих подій на Майдані загинув п’ять років тому… Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих Героїв. Проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор І. М. Скрипник звернувся до присутніх з промовою: «Давайте не забувати про тих, хто пожертвував своїм життям задля незалежності і свободи України.!” А директор навчально-наукового інституту післядипломної освіти доцент А. В. Марченко сказала: «Ми пишаємось, тим, що у ті тривожні дні на Євромайдані і в ООС був і наш випускник, молодий лікар Юрій Нужний. Його вчинок може бути взірцем справжнього лікаря, громадянина, патріота своєї держави».

У виступі Ю.П. Нужного пролунали не тільки спогади про події на Майдані, про страшні епізоди побиття беззахисних дітей, яким він надавав допомогу, а й вдячність рідній Alma Mater за науку, за те, що знання, отримані в її стінах, допомогли йому рятувати життя людей.

На прощання проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор І.М. Скрипник подарував колишньому випускнику УМСА, учаснику Євромайдану та ООС на згадку книгу про історію Академії «Одкровення».