День науки в Україні: здобутки студентів ЗВО ПДМУ

20 травня 2022
292

19 травня 2022 року студенти-третьокурсники ЗВО ПДМУ – вітчизняна студентка Юлія Чех та іноземний здобувач освіти Твум Кастро (наукові керівниці  – доцентка Олена Шевченко і к. філ. н. Марина Жовнір, кафедра українознавства та гуманітарної підготовки) узяли участь у Всеукраїнській студентській науково-практичній конференції  «Соціально-освітні домінанти професійної підготовки сучасного компетентного фахівця», яку в дистанційному форматі організували й провели на базі Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти.

Учасники з ПДМУ долучилися з доповідями «Проблеми й переваги організації дистанційного навчання», «Стратегія попередження конфлікту та її мовленнєві тактики в контексті підготовки сучасного компетентного фахівця», в яких акцентували на актуальних проблемах формування особистості спеціаліста нового покоління.

Цьогоріч зустріч була приурочена до Всесвітнього Дня вишиванки і Дня науки в Україні, тому організатори намагалися поєднати теоретичні надбання різних царин знань, що стосуються практичних реалій підготовки сучасних компетентних фахівців, із пошануванням символічного для кожного українця вбрання.

Принагідно вітаємо всіх зі Всесвітнім Днем вишиванки – символу віри, надії любові, сміливості, боротьби й перемог українства! Щиро тішимося з того, що ми всі об’єднані єдиним генетичним кодом і захищені духовною бронею українців! Хай її сила й надалі боронить наш народ, надихає й підтримує в нелегкій боротьбі зі здичавілим ворогом. Хай буде мир і нові наукові звершення!